hello world!

Ποιότητα ζωής, άθληση... ΣΔΥΜ

ΣΔΥΜ είναι ο «Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας» με χρονολογία  ίδρυσης το 1985 , με πλούσια συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις σ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέτοιοι σύλλογοι υπάρχουν σ’ όλη την Ελλάδα και σαν βασικό σκοπό έχουν την διάδοση του τρεξίματος και του αθλητικού πνεύματος.

Τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας έχει οδηγηθεί σ’ έναν άλλο ξενόφερτο τρόπο διασκέδασης και διατροφής αποποιούμενος τις παραδοσιακές του συνήθειες και τον ποιοτικό ελεύθερο χρόνο του.

Ο τρόπος διασκέδασης, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και τσιγάρων φέρνει τους Έλληνες να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Απεναντίας ο Έλληνας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης από πλευράς άθλησης.

Το πνεύμα του μαζικού αθλητισμού δειλά – δειλά τα τελευταία χρόνια αρχίζει να αναπτύσσεται είτε με κάποιες πρωτοβουλίες που έχει πάρει η πολιτεία είτε με πρωτοβουλίες που προκύπτουν μέσα από την δραστηριοποίηση και ανάπτυξη του σωματειακού μαζικού αθλητισμού. Τέτοια σωματεία δραστηριοποιούνται σ’ όλη την Ελλάδα και είναι οι Σύλλογοι Δρομέων Υγείας και τα Σωματεία Βετεράνων αθλητών κλασικού αθλητισμού.

Θεωρώ επιβεβλημένη στις μέρες μας την ανάγκη άθλησης για όλες τις ηλικίες. Το χαλαρό τρέξιμο αποτελεί αντίδοτο στις καρδιοαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις και υποχρέωσή μας λόγω της επιβαρημένης διατροφής, της καθιστικής εργασίας και μη μετακίνησης καθώς επίσης και λόγω των αυξητικών τάσεων αλκοολισμού και καπνίσματος που εμφανίζει τελευταία ο νεοέλληνας.

Στατιστικές μετρήσεις εμφανίζουν την Ελλάδα με αυξητική τάση στις καρδιοαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις.

Η πολιτεία έχει υποχρέωση αφ’ ενός μεν να αυξήσει τις δαπάνες για προγράμματα μαζικής άθλησης και αφ’ ετέρου με ενημέρωση και παρότρυνση να στρέψει τον κόσμο όλων των ηλικιών στο μαζικό αθλητισμό.

Η χαλαρή άθληση μαζί και με τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο όχι μόνο σώζει ζωές αλλά και προσθέτει χρόνια ζωής. Επίσης η άθληση δημιουργεί ευρωστία, καλή διάθεση για εργασία, διαύγεια πνεύματος, ευχάριστη ψυχολογία και εν γένει προάγει την ποιότητα ζωής του ατόμου. Όλα αυτά συμπυκνώνονται σ’ αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι προγονοί μας «Νους υγιής εν σώματι υγιή».

Το χαλαρό τρέξιμο ή σε πρώτη φάση το περπάτημα είναι απαραίτητο και μπορεί να επιτευχθεί με σωστό προγραμματισμό και εξάσκηση από τον καθένα και σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται.

Στον σύλλογό μας είναι ευπρόσδεκτος να γίνει μέλος οποιοσδήποτε και μετά χαράς ειδικοί συνεργάτες μας θα του προσφέρουν χρήσιμες πρώτες οδηγίες και πληροφορίες σχετικά με το πως μπορεί να ξεκινήσει το χαλαρό τρέξιμο.

Καθημερινά μέλη του ΣΔΥΜ βρίσκονται αθλούμενα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, οπότε κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας είτε στο χώρο άθλησης είτε στο τηλέφωνο 6974829915.

Άτομα τα οποία έχουν δραστηριοποιηθεί αθλητικά τα τελευταία χρόνια στον ΣΔΥΜ έχουν καταφέρει μέσα από μια σωστή άθληση να έχουν φθάσει σ’ ένα αγωνιστικό επίπεδο τέτοιο που να τους επιτρέπει να παίρνουν μέρος σε μαραθώνιους δρόμους, ημιμαραθωνίους και οι αγώνες των 10.000 m  να αποτελούν γι’ αυτούς τυπική ευχάριστη διαδικασία.

Ο ΣΔΥΜ διαθέτει αγωνιστική ομάδα αθλητών η οποία συμμετέχει και στηρίζει με την παρουσία της αθλητικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, προάγοντας το φίλαθλο πνεύμα και τα αθλητικά ιδεώδη του κλασικού αθλητισμού.

Θόδωρος Σταυριανόπουλος, Πρώην Πρόεδρος ΣΔΥΜ

Επικοινωνία

Μπένος Χρήστος 6944585039
Σιδερέας Ευάγγελος 6974379806
Μιχαλάκης Γιώργος 6983512026
Ζάννης Αλέξης 6972302265

Διεύθυνση

Ανατολικό Κέντρο, Κτήριο 30 
Καλαμάτα 24100
info@sdym.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
κατασκευή ιστοσελίδων