hello world!

Οι σαμπάνιες άνοιξαν και πάλι στον Δαϊκλή

Για μια ακόμα χρονιά διοργανώθηκε στο Μάνεσι Μεσσηνίας, από τον πολιτιστικό σύλλογο Μάνεσι τον Δήμο Μεσσήνης τον ΣΔΥ Μεσσηνίας, την ψυχή της διοργάνωσης Ηλία Νικολόπουλο και με την ευγενική χορηγία του καταστήματος Alma sport και του μεγάλου χορηγού Autovision ο 7ος αγώνας Δαϊκλής 7.5 km στο γραφικό, παραδοσιακό πελοποννησιακό χωριό.

Από νωρίς όλα έτοιμα και η μουσική που έπαιζε μας προδιάθετε ότι ο αγώνας θα ήταν όμορφος μέσα στο κατακαλόκαιρο που οι δρομείς άφησαν για λίγο τις παραλίες για να βρεθούν και να ξεμουδιάσουν πριν το ξεκίνημα της προετοιμασίας τους για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 19:00 και η διαδρομή ήταν μέσα από δρόμο που διασχίζει την ορεινή Μεσσηνία. Έτσι φεύγοντας από το Αριστομένη μετά από 4 km περάσαμε από το χωριό Διόδια και αμέσως μετά από το επόμενο την Στέρνα όπου και υπήρχε σταθμός νερού και όπου οι κάτοικοι του χωριού είχαν μαζευτεί και χειροκροτούσαν τους αθλητές. Συνεχίζοντας την διαδρομή το μάτι του δρομέα αντικρίζει συνεχώς την ελληνική φύση με τα παραδοσιακά για τον τόπο ελαιόδεντρα και αμπέλια να έχουν τον πρώτο λόγο, πηγαίνουμε προς τον τερματισμό.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Γιώργος Σταμούλης του Φίλιππου Βέροιας που βρίσκονταν για διακοπές στη Φαρακλάδα, ήταν νικητής το αγώνα για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ είναι και πρωταθλητής στα Ελλάδας στα 3.000μ ,2ος ο Γιάννης Χαμόδρακας και 3ος ο Δημήτρης Κατσίρης μαζί με τον Εμιλιάνο Κάνο εν μέσω σαμπάνιας και κομφετί που είχαν οι διοργανωτές για όλους που τερμάτιζαν, δίνοντας το σύνθημα για το γλέντι που θα επακολουθούσε, ενώ στις γυναίκες οι Γιώτα Ασημάκου,  Σταυρούλα Μπάκα, Ζωή Σταμούλη ήταν οι νικήτριες. Υπήρξαν και οι νικητές της τοπικής κοινότητας οι Ηλίας Τσίχλης, Αριστοτέλης Αθανασόπουλος, Σταύρος Γεωργακόπουλος. Ξεχωριστή ομορφιά είχαν οι λιλιπούτειοι μικροί φίλοι μας που ενώ περιμέναμε να τερματίσουν οι αθλητές έκαναν αγώνες μικρών αποστάσεων γεμίζοντας χαρά όλους τους παρευρισκόμενους.                                                                                                   

Στον αγώνα βρέθηκε και τίμησαν με την παρουσία του οι εκπρόσωποι του δήμου που στηρίζει εμπράκτως την διοργάνωση,  Παπαγεωργίου Παναγιώτης και Κολυβάρης Θανάσης. Ιδιαίτερα πρέπει να αναφερθούμε στον πολιτιστικό  σύλλογο Μάνεσι και στην δραστήρια πρόεδρο Γεωργακοπούλου Βάσω που είχαν οργανώσει και επιμεληθεί τις λεπτομέρειες του αγώνα, όπως και το φαγητό που μετά το πέρας του αγώνα απόλαυσαν οι αγωνιζόμενοι και οι παρέες τους.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού

ΣΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επικοινωνία

Μπένος Χρήστος 6944585039
Σιδερέας Ευάγγελος 6974379806
Μιχαλάκης Γιώργος 6983512026
Ζάννης Αλέξης 6972302265

Διεύθυνση

Ανατολικό Κέντρο, Κτήριο 30 
Καλαμάτα 24100
info@sdym.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
κατασκευή ιστοσελίδων