hello world!

Με λαμπρότητα ο 2ος Γύρος Κοντοβουνίων στην Κορομηλιά Μεσσηνίας

Με μεγάλη επιτυχία και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 στην Κορομηλιά Μεσσηνίας ο 2ος Γύρος Κοντοβουνίων, που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Κορομηλιωτών σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης, τη συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, των πολιτιστικών συλλόγων Παλαιοκάστρου και Κυνηγού και άλλων διάφορων κοινωνικών φορέων.

Αυτό που χαρακτηρίζει τον αγώνα και το στοίχημα των διοργανωτών δεν ήταν άλλο από τη συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας, για το κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης και που όλοι οι δρομείς ανταποκρίθηκαν ευχάριστα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν μεγάλες ποσότητες για τις ευπαθείς ομάδες ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, που χρειάζονται άμεσης βοήθειας και μαστίζονται από τη φτώχεια.

Όσοι βρέθηκαν στην Κορομηλιά απόλαυσαν τις υπηρεσίες των διοργανωτών τόσο για τον όμορφο αγώνα δρόμου των 8 χιλιομέτρων και 1 χιλιομέτρου για παιδιά, όσο και για την άψογη φιλοξενία σε δρομείς και επισκέπτες, που πραγματικά έζησαν μοναδικές στιγμές σε μια μεγάλη γιορτή.

Ιδιαίτερη παρουσία στην Κορομηλιά ήταν αυτή του Δημάρχου Μεσσήνης του Κου Τσώνη Γιώργου που έδωσε την εκκίνηση των 8χλμ., ενώ παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κος Κρασσακόπουλος Σπύρος, ο αντιδήμαρχος και κάτοικος Κορομηλιάς κος Τσερπές Αναστάσιος και ο Πρόεδρος της ΔΕΗΑΜ Κος Μπουρίκας Σπύρος.

Ο αγώνας είχε όλα τα χαρακτηριστικά των αγώνων βουνού σε άσφαλτο και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός με κάποια δύσκολα σημεία και αλλαγές σε υψομετρικές διαφορές. Η διαδρομή ήταν κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Δημοτικό Σχολείο Κορομηλιάς και διέσχιζε τα χωριά Κορομηλιά, Παλαιόκαστρο, Κυνηγού.

Τερμάτισαν επιτυχώς 104 δρομείς ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή και από τους μικρούς μας φίλους στο αγώνα του ενός χιλιομέτρου που φέτος άγγιξαν τα τριάντα παιδιά. 

1ος έκοψε το νήμα του τερματισμού στους άνδρες ο Εμιλιάνο Κάνο του ΣΔΥΜ με χρόνο 31,54, 2ος ο Ηλίας Μπάκας και 3ος ο Θανάσης Κλάδης επίσης του ΣΔΥΜ.

Στις γυναίκες και τις τρεις θέσεις του βάθρου κατέκτησαν αθλήτριες του ΣΔΥΜ με 1η την Δήμητρα Κολαμπά, 2η την Έλενα Κανελλοπούλου, ενώ στη 3η θέση τερμάτισαν μαζί η Αριάννα Χόντου και η Έλενα Μιχαλοπούλου.

Γενικά ήταν μία πετυχημένη εκδήλωση με πρωτεργάτη και συντονιστή το μέλος του ΣΔΥΜ και κάτοικο της Κορομηλιάς, Τάκη Κρόμπα, ο οποίος δούλεψε με μεράκι και αγάπη, μαζί με συνεργάτες και φίλους, ώστε να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα και να χαρούν όλοι οι δρομείς και επισκέπτες που βρέθηκαν στο χωριό της κεντρικής και ορεινής Μεσσηνίας.

Όλα ήταν μία γιορτή, στημένα με αγάπη, χιούμορ και με ιδιαίτερη φροντίδα σε όλους τους δρομείς τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και μετά αυτού, αφού ακολούθησαν οι βραβεύσεις στους νικητές, ενώ δόθηκε αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής σε όλους όσους τερμάτισαν και στο τέλος προσφέρθηκαν φρούτα, παραδοσιακές δίπλες, νερό και αναψυκτικά. Υπήρξαν όμως και τρεις ξεχωριστές βραβεύσεις, σε τρεις ανθρώπους σημαία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, τόσο για την αγωνιστική τους προσφορά στον αθλητισμό και το δρομικό κίνημα, όσο για το παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νεότερους δρομείς.

Παναγιώτης Δούσης, όπου σε ηλικία 83 ετών μπορεί με δύναμη και ζωντάνια να συμμετέχει σε κάθε είδους δρομική δραστηριότητα, άνω των 70 ετών ο Νίκος Καλυβιώτης ο άνθρωπος με τους 49 μαραθωνίους και τους αμέτρητους αγώνες, και ο Γιώργος Σπυρόπουλος, που παρά τα προβλήματα υγείας του, αγωνίζεται με ιδιαίτερη ζωντάνια, δύναμη και πάθος, κατακτώντας μάλιστα τα τελευταία χρόνια πρωτιές στη κατηγορία του. Επίσης βραβεύτηκαν από τη διοργάνωση και οι Κορομηλιώτες Φλώρος Δημήτρης δρομέας από το Τορόντο και ο Πετρος Κωσταντακόπουλος Πανελληνιονίκης του Καράτε.

Στο χώρο του δημοτικού σχολείου ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική, χορό και δωρεάν φαγητό για όλους τους αθλητές, τα μέλη και του φίλους επισκέπτες που βρέθηκαν στην Κορομηλιά Μεσσηνίας και γλέντησαν μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

Όλοι πέρασαν υπέροχα και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την όμορφη αυτή εκδήλωση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επικοινωνία

Μπένος Χρήστος 6944585039
Σιδερέας Ευάγγελος 6974379806
Μιχαλάκης Γιώργος 6983512026
Ζάννης Αλέξης 6972302265

Διεύθυνση

Ανατολικό Κέντρο, Κτήριο 30 
Καλαμάτα 24100
info@sdym.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
κατασκευή ιστοσελίδων