hello world!

9ος Δαϊκλής: ο αγώνας must του καλοκαιριού

Για μια ακόμα χρονιά διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάνεσι, τον Δήμο Μεσσήνης, τον ΣΔΥ Μεσσηνίας, την ψυχή της διοργάνωσης Ηλία Νικολόπουλο και με την ευγενική χορηγία της ΣΥΚΙΚΗΣ και των Autovision ΚΤΕΟ, Κατσαρέας Τζανέτος, ηχητικά Συκάς Χρήστος και Xtreme stores ο 9ος Aγώνας Δαϊκλής 7.5 km στο γραφικό, παραδοσιακό πελοποννησιακό χωριό Μάνεσι Μεσσηνίας.

Από νωρίς όλα ήταν έτοιμα για ένα αγώνα μέσα στο κατακαλόκαιρο για τον οποίο οι δρομείς άφησαν για λίγο τις παραλίες, για να βρεθούν και να ξεμουδιάσουν πριν το ξεκίνημα της προετοιμασίας τους για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 19:30 και η διαδρομή ήταν μέσα από δρόμο που διασχίζει την ορεινή Μεσσηνία. Έτσι, φεύγοντας από το Αριστομένη, μετά από 4 km περάσαμε από το χωριό Διόδια και αμέσως μετά από το επόμενο χωριό τη Στέρνα, όπου και υπήρχε σταθμός νερού και όπου οι κάτοικοι του χωριού είχαν μαζευτεί και χειροκροτούσαν τους αθλητές για να φθάσουμε μετά από λίγο στον τερματισμό.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Εμιλιάνο Κάνο, Νίκος Σκούταρης, Ηλίας Νικολόπουλος, Ηλίας Μπάκας, Θανάσης Κλάδης και Ηλίας Καπόγλης συμπλήρωσαν την εξάδα εν μέσω σαμπάνιας που είχαν οι διοργανωτές για όλους που τερμάτιζαν, δίνοντας το σύνθημα για το γλέντι που θα επακολουθούσε, ενώ στις γυναίκες οι Νίνα Μάρκου, Γιώτα Ασημάκου, Έφη Αλέξη, Νίκη Παναγούλια, Κατερίνα Κάγκαλου και Δήμητρα Κολαμπά ήταν οι έξι νικήτριες. Υπήρξαν και οι νικητές της τοπικής κοινότητας: οι Αντώνης Τσίχλης, Σταύρος Αγγελόπουλος και Αντώνης Καλογερόπουλος Γεωργακόπουλος. Ξεχωριστή ομορφιά είχαν οι λιλιπούτειοι μικροί φίλοι μας που ενώ περιμέναμε να τερματίσουν οι αθλητές έκαναν αγώνες μικρών αποστάσεων γεμίζοντας χαρά όλους  τους παρευρισκόμενους.

Πριν ξεκινήσουν οι απονομές ο ΣΔΥ Μεσσηνίας τίμησε τον Μιχάλη Καλομοίρη που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο στο αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου και ο οποίος κατάγεται από τη Μεσσηνία (Φλόκα Μεσσηνίας). Ο ΣΔΥΜ του ευχήθηκε να ζήσει την μεγάλη εμπειρία της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού. Την πλακέτα παρέλαβε ο  πατέρας του που κάθε χρόνο τιμά με την παρουσία του όλους τους αγώνες που γίνονται στη Μεσσηνία.

Την απονομή έκανε ο Δημήτρης Πουλόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, στυλοβάτης του Μεσσηνιακού Στίβου και ένθερμος υποστηρικτής του λαϊκού μαζικού αθλητισμού, που έλκει την καταγωγή του από το γειτονικό Τρίκορφο Μεσσηνίας.

Στον αγώνα βρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία του οι εκπρόσωποι του Δήμου που στηρίζει εμπράκτως την διοργάνωση: Κρασακόπουλος Γιώργος, Τσερπές Τάσος, Παπαγεωργίου Τάσος, Κολυβάρης Θανάσης, Γαλιάτσος Δημήτρης, Γιαννόπουλος Παναγιώτης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αθανασόπουλος Δημήτρης όπως επίσης και ο πρόεδρος της Συκικής κος Παπαγωργίου Παναγιώτης. Ιδιαίτερα πρέπει να αναφερθούμε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάνεσι και στα δραστήρια μέλη του που είχαν οργανώσει και επιμεληθεί τις λεπτομέρειες του αγώνα, όπως και στο φαγητό που μετά το πέρας του αγώνα απόλαυσαν οι αγωνιζόμενοι και οι παρέες τους.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού

ΣΔΥ Μεσσηνίας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επικοινωνία

Μπένος Χρήστος 6944585039
Σιδερέας Ευάγγελος 6974379806
Μιχαλάκης Γιώργος 6983512026
Ζάννης Αλέξης 6972302265

Διεύθυνση

Ανατολικό Κέντρο, Κτήριο 30 
Καλαμάτα 24100
info@sdym.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
κατασκευή ιστοσελίδων