hello world!

9ος Ανδάνειος Αγώνας Δρόμου και Πολιτισμού

Ένας Αγώνας Αθλητισμού και Πολιτισμού όπου συνδέεται η πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης με την έδρα του τέως Δήμου Ανδανίας, ο οποίος έχει την τιμή να φέρει το όνομα της πανάρχαιας, ιερής και πρώτης πρωτεύουσας των Μεσσηνίων, πόλης της Ανδανίας, της πόλης με τα Μυστήρια και τους Αγώνες, της πόλης πού «όρισε» με την «παρακαταθήκη του Αριστομένη» τη θέση της Αρχαίας Μεσσήνης για να αποτελέσει τη συνέχειά της στην ιστορία, της πόλης της Αρχαίας Ανδανίας που όλοι οι Μεσσήνιοι έχουμε καθήκον να εργαστούμε για να βρεθούν τα ίχνη της,

Ένα κάλεσμα αγώνα του Συλλόγου Ανδανιωτών Καλαμάτας, του ΣΔΥ Μεσσηνίας και του Δήμου Οιχαλίας, στο οποίο ανταποκρίθηκαν οι φίλοι δρομείς, με ιδιαίτερη συμμετοχή δρομέων από την Αθήνα με τον ΣΔΥΑ,  με επικεφαλής τη δραστήρια πρόεδρο του ΣΔΥΑ Ελένη Μπερτσάτου, δείγμα ότι το αεικίνητο κομμάτι των δρομέων δεν στηρίζει μόνο το αγωνιστικό μέρος, αλλά έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στις εκδηλώσεις όπου ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ανταμώνουν στους πραγματικά δύσκολους καιρούς για να δώσουν το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθε».

Θα ήταν σκεφτήκαμε όχι μόνο αγωνιστική αλλά και πολιτιστική διαδρομή όπου αθλητισμός και πολιτισμός είναι δύο έννοιες αλληλένδετες και έχουν ουσιαστική συμμετοχή στο ευ αγωνίζεσθε και τις αξίες που καλλιεργεί το αγωνιστικό πνεύμα σε κάθε κοινωνία.

Φθάσαμε στην Αρκαδική Πύλη και με όλο το σεβασμό που αρμόζει σε ένα ιστορικό χώρο ετοιμαστήκαμε για την εκκίνηση, αντικρίζοντας όλη την άνω Μεσσηνιακή πεδιάδα και τα σημεία από όπου θα περνάγαμε. Ξεκινήσαμε με έντονο ρυθμό λόγω της κατηφόρας που υπήρχε μέχρι το 7ο χλμ (280μ. υψομετρική διαφορά). Αμέσως μετά μπήκαμε στο χωμάτινο παραποτάμιο δρόμο της Μαυροζούμενας διασχίζοντας την άνω Μεσσηνιακή πεδιάδα με όλη την ομορφιά που μπορεί να προσφέρει η φύση.

Μετά από 1800μ. χωμάτινου δρόμου βγήκαμε στο χωριό Μαγούλα και περνώντας από το Ζευγολατιό και το Κεντρικό με τους κατοίκους να χαρίζουν το χειροκρότημα και τις επευφημίες τους. Οι εθελοντές στους σταθμούς και κατά μήκος της διαδρομής μας εμψύχωναν και μας χάριζαν το χαμόγελό τους, επιβραβεύοντας και παροτρύνοντας την προσπάθεια μας. Έτσι, φθάσαμε στο Διαβολίτσι και στην πέτρινη πλατεία του χωριού όπου μας περίμεναν οι διοργανωτές: ο Σύλλογος Ανδανιωτών Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Οιχαλίας και μέλη του ΣΔΥ Μεσσηνίας.

Στον αγώνα 17000μ νικητές στους άνδρες ήταν οι Pearce Higgins (United Kingdom ) 1:03:36, Γεωργούλιας Αλέξης (Ανατολή Νέας Ιωνίας) 1:04:42, Εμιλιάνο Κάνο (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 1:05:58, Πατεράκης Γιώργος (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 1:06:30, Μπάκας Βαγγέλης (ΕΟΣ Καλαμάτας) 1:09:08, Κλάδης Θάνάσης (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 1:11:29 και στις γυναίκες οι Ασημάκου Γιώτα (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 1:18:43, Πουλάκη Ειρήνη (Marathon Club) 1:22:47, Ντεβετζή Αναστασία (ΣΔΥ Αθηνών) 1:25:48, Σελάμη Αργυρώ (ανεξάρτητη) 1:27:06, Αποστολοπόυλου Ζωή (Demokritos Running Team) 1:28:34, Πουλημένου Μάγδα (ΣΔΥ Αθηνών) 1:30:15. Στην τοπική κατηγορία, νικητές ήταν οι Τόλιας Ηλίας, Αθανασόπουλος Φώτης και Σουλαντίκας Παναγιώτης.

Έγινε ιδιαίτερη βραβεύση στο ΣΔΥ Αθηνών για την οργανωμένη συμμετοχή του στον αγώνα. Η βραδιά έκλεισε με προσφορά παραδοσιακού γεύματος σε όλους τους συμμετέχοντες και στους Εθελοντές, με την πολύτιμη βοήθεια του Συλλόγου Γυναικών του Δήμου Ανδανίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

 

 

Επικοινωνία

Μπένος Χρήστος 6944585039
Σιδερέας Ευάγγελος 6974379806
Μιχαλάκης Γιώργος 6983512026
Ζάννης Αλέξης 6972302265

Διεύθυνση

Ανατολικό Κέντρο, Κτήριο 30 
Καλαμάτα 24100
info@sdym.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
κατασκευή ιστοσελίδων