hello world!

15ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: 30 χρόνια ΣΔΥ Μεσσηνίας

Αυτό το αθλητικό ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…

Τα τελευταία χρόνια ο αγώνας δρόμου της πόλης μας είχε μια συνεχή άνοδο και η φετινή διοργάνωση που ήταν αφιερωμένη στην πρόληψη και ενημέρωση του σακχαρώδους διαβήτη ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το ηλιόλουστο ανοιξιάτικο απόγευμα και η πανέμορφη διαδρομή πρόσφεραν στους δημότες της Καλαμάτας και στους επισκέπτες δρομείς έναν αξέχαστο αγώνα. Όσοι συμμετείχαν με κάθε τρόπο, έδωσαν μια δυναμική που πλέον τον κατατάσσει στους κορυφαίους αγώνες της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και οι φίλοι του λάβαμε το καλύτερο δώρο για τα τριακοστά μας γενέθλια. Η αγάπη και η αθρόα συμμετοχή του κόσμου θέτουν πλέον μεγάλα στοιχήματα για τον Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας, τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Από την εκκίνηση στην πλατεία κάτω από την εντυπωσιακή αψίδα του Συλλόγου, έως την παραλία, σε μια υπέροχη γρήγορη διαδρομή πλάι στην θάλασσα και ξανά πίσω σε μια πλατεία γεμάτη από κόσμο, ήταν προφανές πια ότι δεν πρόκειται για ένα απλό αθλητικό γεγονός αλλά για μια στροφή μεγάλου μέρους πλέον της κοινωνίας προς την άθληση, τη δραστηριοποίηση στα κοινωνικά προβλήματα, την αλληλεγγύη και εν τέλει την αντίδραση στη μιζέρια που μας περιβάλλει.

Ευχαριστούμε τους δημότες της πόλης μας από όποιο πόστο "έτρεξαν" τον αγώνα μας, τους φίλους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ιδιαίτερη χαρά και τιμή ήταν για εμάς η παρουσία του ινσουλινοεξαρτώμενου αθλητή από τη Θεσσαλονίκη Νίκου Λαμπρούλη, ο οποίος μετέφερε και στην πράξη το μήνυμα του αγώνα πως ο διαβήτης δεν είναι εμπόδιο για μια κανονική ζωή. Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται και προς του Συλλόγους Δρομέων που διοργάνωσαν ομαδικές αποστολές: Σ.Δ.Υ. Αθηνών, Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτικής Αττικής, ΣΔΥ Πάτρας και Σύλλογος Αρκάδων Δρομέων συμμετείχαν στη γιορτή μας.

Ευχαριστούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, την Τροχαία Καλαμάτας,  το Λιμενικό Σώμα, το Ε.Κ.Α.Β, το σώμα εθελοντών-διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τους Εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια τους στη διεξαγωγή του αγώνα. Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας με τα τύμπανα τους στην οδό Ναυαρίνου έδωσαν μία ξεχωριστή νότα εμψυχώνοντας τους δρομείς.

Επίσης ευχαριστούμε τους υποστηρικτές μας που βρίσκονται επί σειρά ετών δίπλα μας και συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δρομείς, όπως και των χορηγών επικοινωνίας στην προσφορά τους για τη διάδοση του αγώνα: Alma Sport, Asics, ΕLECTRO NET Κατσαρός, INTERAMERICAN Καλαμάτας, Novo Nordisk, Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος, Συνεργείο αντλιών Τρύφων Βίγκος, Super Market Μουργή, τα ηχητικά Χρήστου Συκκά, Mangiona Pizzeria Restaurant, Γραφικές Τέχνες Παρθένη, ΝΤΑΜΟ Μεταλλοβιοτεχνεία, Αρτοποιία Κωνσταντινέα, κατάστημα υποδημάτων Aχνάρι,  Μεταλλικό νερό «Αύρα», ζαχαροπλαστείο Caramel, Κρεοπωλείο Οδεμισιότης, βιομηχανικά είδη Εγγλέζος, αναψυκτήριο Μυσταγωγία, ταβέρνα–catering Κουκούτση, οικογένεια Στεργίου, Travel Service Μανιάτη, Hotel Haikos, Εφημερίδα Θάρρος, Εφημερίδα Ελευθερία, Εφημερίδα Φωνή, Mesogeios TV, Best TV, NET TV, KISS FM.

Αγωνιστικά, στον αγώνα δρόμου τερμάτισαν 537 αθλητές με νικητές στους άνδρες 1ος ο Καλλιακούδης Δημήτρης με 32:51, 2ος ο Βαλαβάνης Γιώργος με 34:40 κερδίζοντας για λίγο τον 3ο  Νικολόπουλο Ηλία που κέρδισε την 3η θέση με 34:41:40 πάνω στον τερματισμό τον Νικόδημο Νικολακέα  34:41:42. Στις γυναίκες 1η η Δαγκλή Φωτεινή με 38:55  2η η Πουλοπούλου Γεωργία  με 42:21 και 3η η Ναβάρο Αντζελίνα  με 43:39. Στο δυναμικό βάδισμα τερμάτισαν 182 συμμετέχοντες ενώ στον αγώνα δύο χιλιομέτρων για παιδιά και γονείς έτρεξαν πάνω από 600.

Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΠΛΑΤΕΙΑ)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΠΑΡΑΛΙΑ)

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BEST

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΝΕΤ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ kalamata24.gr (1) (2)

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ DRONE taklin.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ GoPro

Θα ακολουθήσει βίντεο διάρκειας 30', χορηγεία της INTERAMERICAN ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, με πλάνα από επίγεια και εναέρια κάμερα!

Επικοινωνία

Μπένος Χρήστος 6944585039
Σιδερέας Ευάγγελος 6974379806
Μιχαλάκης Γιώργος 6983512026
Ζάννης Αλέξης 6972302265

Διεύθυνση

Ανατολικό Κέντρο, Κτήριο 30 
Καλαμάτα 24100
info@sdym.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
κατασκευή ιστοσελίδων