hello world!

10ος Δαϊκλής: Ο αγώνας έκπληξη του καλοκαιριού...

Mε μεγάλη έκπληξη των διοργανωτών και της τοπικής κοινωνίας του χωριού Μάνεση Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε ο επετειακός αγώνας δρόμου 7,5 χιλιομέτρων με την επωνυμία «10ος Δαϊκλής 2017» που είχε τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και επισκεπτών.

Για 10η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάνεση, τον Δήμο Μεσσήνης, τον ΣΔΥ Μεσσηνίας και την ψυχή της διοργάνωσης Ηλία Νικολόπουλο, ένας αγώνας που θα μείνει στην ιστορία, για το παλμό του, την αγάπη και το μεράκι των διοργανωτών, αλλά και το ρεκόρ συμμετοχών που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Οι περυσινές 135 συμμετοχές αθλητών που ήταν και οι περισσότερες μέχρι στιγμής, καταρρίφθηκαν πανηγυρικά με 227 αθλητές που τερμάτισαν στο φετινό αγώνα, αλλά και των εκατοντάδων επισκεπτών και θεατών που παρακολούθησαν τον αγώνα, γεμίζοντας ασφυκτικά τους δρόμους και τα μαγαζιά του μικρού ορεινού χωριού. Αξίζει να σημειωθεί η έντονη παρουσία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας που κατέβηκε στον αγώνα, αγγίζοντας τις 100 συμμετοχές από τα μέλη του.

Από νωρίς όλα ήταν έτοιμα για ένα αγώνα μέσα στο κατακαλόκαιρο για τον οποίο οι δρομείς άφησαν για λίγο τις παραλίες, για να βρεθούν και να ξεμουδιάσουν πριν το ξεκίνημα της προετοιμασίας τους για την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Η εκκίνηση δόθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουλίου, ακολουθώντας τη διαδρομή μέσα από δρόμο που διασχίζει την ορεινή Μεσσηνία, ξεκινώντας από την Αριστομένη, μετά από 4 km από το χωριό Διόδια και αμέσως μετά από το επόμενο χωριό τη Στέρνα, όπου υπήρχε σταθμός νερού και οι κάτοικοι του χωριού είχαν μαζευτεί και χειροκροτούσαν τους αθλητές για να φθάσουμε μετά από λίγο στον τερματισμό στο Μάνεση.

Στο αγωνιστικό μέρος, έντονος ήταν ο ανταγωνισμός μεταξύ κορυφαίων αθλητών καθώς σημειώθηκε ρεκόρ διαδρομής από τον Βαλεντίνο Δημητρακόπουλ , που κατέλαβε την 1η θέση με  χρόνο 24:25’’, σπάζοντας την επίδοση του Γιώργου Σταμούλη από το 2012 με χρόνο 25:04’’ και ακολούθησαν στην εξάδα των νικητών στους άντρες: 2ος ο Γιάννης Χαμόδρακας (Μεσσηνιακός 26:34’), 3ος ο Εμιλιάνο Κάνο (ΣΔΥΜ 27:01’’), 4ος ο Παναγιώτης Καβδάς (Kalamata running project 27:23’’), 5ος ο Γαβριήλ Μακριδάκης (Kalamata running project 27:25’’) και 6ος ο Δημήτρης Αγγελόπουλος (ΣΔΥΜ 27:28’’). Στις γυναίκες: 1η η  Γιώτα Ασημάκου (ΣΔΥΜ 33:12), 2η η Ελένη Ψυρρου (Α.Ο Φιλιατρών 34:48’’), 3η η Μαρία Χαραλαμποπούλου (ΓΣ Αρκαδίας 35:23’’) 4η Δήμητρα Κολαμπά (ΣΔΥΜ 35:25’’), 5η η Βασιλική Αλεξανδροπούλου (ΑΟ Φιλιατρών 35:55’’) και 6η η Βασιλεία Ανδριανάτου (Δρομείς Δρακοπουλάτων 36:55’’).

Βράβευση είχαμε και στους νικητές της τοπικής κοινότητας, οι οποίοι ήταν οι 1ος Μιχάλης Οικονομόπουλος, 2ος Άρης Παρασκευόπουλος και 3ος ο Κώστας Παν. Παναγόπουλος. Ξεχωριστή ομορφιά είχαν οι λιλιπούτειοι μικροί φίλοι μας που μέχρι να τερματίσουν οι αθλητές του κύριου αγώνα, έκαναν αγώνες μικρών αποστάσεων γεμίζοντας χαρά όλους τους παρευρισκόμενους.

Σε όλους όσους τερμάτισαν δόθηκε αναμνηστικό μετάλλιο και στους νικητές για την επιτυχία τους απονεμήθηκαν κύπελλα.  Στους παρευρισκομένους, το παρών έδωσαν ο νυν Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και ο πρώην Στάθης Αναστασόπουλος.

Όλη αυτή η επιτυχία δεν θα είχε όμως το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα αν δεν συνέβαλαν οι χορηγοί, διάφοροι τοπικοί φορείς και επαγγελματίες και εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον μέγα χορηγό ΣΥΚΙΚΗ Μεσσηνίας, το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Αutovision, τα Υποδήματα Π. Γιαννακόπουλος, την Μέταλ Μπαστακός, τις Εκτυπώσεις Αφοι Τσαλδάρη, τα νερά Αύρα, τα ηχητικά Εικόνα & Ήχος Συκάς Χρήστος, το Χ-Treme Stores Καλαμάτας και το Αρτοποιείο Κωνσταντινέας.

Στο τέλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνεση και τα ενεργά μέλη του είχαν μεριμνήσει να μοιραστεί άφθονο φαγητό σε όλους τους αθλητές και επισκέπτες, που με τη σειρά τους γέμισαν τα μαγαζιά γύρω από την πλατεία και διασκέδασαν κλείνοντας όμορφα τη βραδιά.

Ο ΣΔΥΜ εύχεται υγεία σε όλους και δίνει ραντεβού για του χρόνου στον 11° Αγώνα Δαϊκλή 2018.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επικοινωνία

Μπένος Χρήστος 6944585039
Σιδερέας Ευάγγελος 6974379806
Μιχαλάκης Γιώργος 6983512026
Ζάννης Αλέξης 6972302265

Διεύθυνση

Ανατολικό Κέντρο, Κτήριο 30 
Καλαμάτα 24100
info@sdym.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
κατασκευή ιστοσελίδων