hello world!

11ος Ανδάνειος Αγώνας δρόμου και πολιτισμού

Με μεγάλη επιτυχία αλλά και με αρκετή ζέστη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 24/8/2019 στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας, ο 11ος Ανδάνειος Δρόμος 17 χιλιομέτρων, οι παιδικοί αγώνες Δημοτικού και Γυμνασίου, αλλά και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων που έγινε για πρώτη φορά.

Η διαδρομή των 17 χιλιομέτρων είναι ένας αγώνας αθλητισμού και πολιτισμού, όπου συνδέεται η πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης με την έδρα του τέως Δήμου Ανδανίας, ο οποίος έχει την τιμή να φέρει το όνομα της πανάρχαιας, ιερής και πρώτης πρωτεύουσας των Μεσσηνίων, πόλης της Ανδανίας, της πόλης με τα Μυστήρια και τους Αγώνες, της πόλης που «όρισε» με την «παρακαταθήκη του Αριστομένη» τη θέση της Αρχαίας Μεσσήνης για να αποτελέσει τη συνέχειά της στην ιστορία, της πόλης της Αρχαίας Ανδανίας που όλοι οι Μεσσήνιοι έχουμε καθήκον να εργαστούμε για να βρεθούν τα ίχνη της. Ένα κάλεσμα αγώνα, του Συλλόγου Ανδανιωτών Καλαμάτας, του Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας και του Δήμου Οιχαλίας, στο οποίο ανταποκρίθηκαν οι φίλοι δρομείς, με ιδιαίτερη συμμετοχή και αγάπη.

Δρομείς από την Αθήνα και το Σ.Δ.Υ. Αθηνών, με επικεφαλής τη δραστήρια πρόεδρο του Σ.Δ.Υ.Α. Ελένη Μπερτσάτου , δείγμα ότι το αεικίνητο κομμάτι των δρομέων δεν στηρίζει μόνο το αγωνιστικό μέρος, αλλά έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στις εκδηλώσεις όπου ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ανταμώνουν στους πραγματικά δύσκολους καιρούς για να δώσουν το μήνυμα του "ευ αγωνίζεσθε".

Θα ήταν σκεφτήκαμε όχι μόνο αγωνιστική αλλά και πολιτιστική διαδρομή όπου αθλητισμός και πολιτισμός είναι δύο έννοιες αλληλένδετες και έχουν ουσιαστική συμμετοχή στο ευ αγωνίζεσθε και τις αξίες που καλλιεργεί το αγωνιστικό πνεύμα σε κάθε κοινωνία. Φθάσαμε στην Αρκαδική Πύλη και με όλο το σεβασμό που αρμόζει σε ένα ιστορικό χώρο ετοιμαστήκαμε για την εκκίνηση παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε και ξεκινήσαμε αντικρίζοντας όλη την άνω Μεσσηνιακή πεδιάδα και τα σημεία από όπου θα περνάγαμε. Ξεκινήσαμε με έντονο ρυθμό λόγω της κατηφόρας που υπήρχε μέχρι το 7ο χλμ (280μ υψομετρική διαφορά). Αμέσως μετά μπήκαμε στο Νεοχώρι όπου εκεί υπάρχει το πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλας και μετά στο χωμάτινο παραποτάμιο δρόμο της Μαυροζούμενας για δύο χιλιόμετρα, βγήκαμε στο χωριό Μαγούλα και περνώντας από το Ζευγολατιό και το Κεντρικό με τους κατοίκους να χαρίζουν το χειροκρότημα και τις επευφημίες τους και με τους εθελοντές στους σταθμούς και κατά μήκος της διαδρομής μας εμψύχωναν και μας χάριζαν το χαμόγελό τους επιβραβεύοντας και παροτρύνοντας την προσπάθεια μας, φθάσαμε στο Διαβολίτσι και στην πέτρινη πλατεία του χωριού όπου μας περίμεναν οι διοργανωτές και πλήθος κόσμου.

Φέτος για πρώτη φορά διεξήχθη και αγώνας 5 χλμ για τους όχι τόσο πολύ μυημένους σε μεγαλύτερη απόσταση, ξεκινώντας από την πλατεία του Διαβολιτσίου και με αναστροφή στο Κεντρικό. Έγιναν και αγώνες για τους μικρούς μας φίλους.

Στον αγώνα 17 χλμ που ξεκίνησε από την Αρκαδική πύλη νικητές στους άνδρες ήταν οι: Σταμούλης Γιωργος (Arla protein) 1΄00΄58 , Καρούντζος Παναγιώτης (Κούρος Αίγινας) 1΄02΄01, Κάνο Εμιλιάνο (Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας) 1΄07΄58, Χορικός Μάριος (Τελμησσός Μαραθώνα) 1΄08΄25, Μίχος Βασίλης (Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας) 1΄09΄03, Νικολόπουλος Ηλίας (Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας) 1΄10΄02.

Στις Γυναίκες: Δήμου Ελισάβετ (Σ.Δ.Υ. Αθηνών) 1΄20΄58, Μπάκα Σταυρούλα (Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας) 1΄23΄05, Κατσάνου Βίκη (Τελμησσός Μαραθώνα) 1΄24΄20, Νικολούδη Σταυρούλα (Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας) 1΄28΄18, Βλαχογιάννη Μαριάνα (ανεξάρτητη) 1΄32΄17, Molt Kornelia (Adidas Runners Athens) 1΄36΄06.

Στα 5χλμ στους άντρες: Τζουβίστας Γιώργος (Γ.Α.Σ. Καματερού) 17΄38, Μιχαλάκης Αλέξης (Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας) 18΄30, Αλεβίζος Παναγιώτης (Ανεξάρτητος) 18΄38, και στις γυναίκες: Γκλοβάνου Παναγιώτα (Σ.Δ.Υ.Αθήνας) 22΄39, Ασημάκου Γιώτα (Σ.Δ.Υ. Μεσηνίας) 23΄37, Κουρεμένου Αγγελική (Ανεξάρτητη) 25΄26.

Στους παιδικούς αγώνες εως Ε' δημοτικού στα αγόρια: Σκιαδόπουλος Γιώργος, Αντωνόπουλος Γιώργος, Αναγνωστόπουλος Ηλίας, στα κορίτσια: Καλογεροπούλου Ολυμπία, Θεοτοκάτου Κων/να, Δημακοπούλου Ιωάννα και στις μεγαλύτερες ηλικίες, στα αγόρια Δημητρακόπουλος Παναγιώτης, Δελλής Σωτήρης, Μπαϊράνι Ορέστης και στα κορίτσια: Κωνσταντοπούλου Αγγελική, Σκιαδοπούλου Μαρία-Ολυμπία, Ηλιοπούλου Γεωργία.

Μετά τις βραβεύσεις όλων των κατηγοριών, έγινε ιδιαίτερη βραβεύση στο Σ.Δ.Υ. θηνών, για την οργανωμένη συμμετοχή του στον αγώνα και την επί σειρά ετων παρουσία του στον αγώνα. Τιμητικές απονομές έγιναν στους τρεις γιατρούς του Αγώνα και στον πρόεδρο τυφλών Καλαμάτας Γιάννη Χαραλαμπόπουλο και της συζύγου του Γεωργίας Παπαδέα, που έτρεξαν στα 5 χλμ συνοδεία του προέδρου του Σ.Δ.Υ.Μ. Μπένου Χρήστου και του μέλους του Συλλόγου Ρεϊτζοπούλου Όλγας.

Στο τέλος των απονομών η βραδιά έκλεισε με προσφορά ελαφρού γεύματος, σε όλους τους δρομείς από τη διοργάνωση.

Το ΔΣ συγχαίρει τη διοργάνωση και όλους τους φορείς της περιοχής που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επικοινωνία

Μπένος Χρήστος 6944585039
Σιδερέας Ευάγγελος 6974379806
Μιχαλάκης Γιώργος 6983512026
Ζάννης Αλέξης 6972302265

Διεύθυνση

Ανατολικό Κέντρο, Κτήριο 30 
Καλαμάτα 24100
info@sdym.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
κατασκευή ιστοσελίδων